39 / 46 pelipäivää pelattu
Vaihtoaikaa 12 h 56 min

Usein kysytyt kysymykset - Toiminta

K: Miksi en saa aktivointilinkkiä sähköpostiini?
V: Jos mahdollista, tarkasta sähköpostisi roskapostilaatikko. Joissakin tapauksissa saattaa käydä niin, että vastaanottajan sähköpostipalvelin asettaa aktivointikoodin roskapostilaatikkoon. Kannattaa myös tarkistaa kirjoititko osoitteen varmasti oikein.

K: En saa Hockey GM:ä toimimaan halutulla tavalla? Listoja ei näy/joukkueita ei näy/ tuloslistat eivät päivity/Top-listan haku ei toimi…
V: Luultavin syy on vanhassa selain versiossa, päivitä selaimesi uusimpaan versioon tai vaihda esimerkiksi Firefoxiin tai Chromeen. Varmista myös, että selaimessasi on javascript päällä.

K: Minulla ei ole hajuakaan mitä mikäkin pelissä esiintyvä lyhenne (O, VO, M jne...) tarkoittaa. Pelaajakortissakin on palkkeja monen korkuista, mutta mistä tiedän mitä kukin palkki tarkoittaa?
V: Vie hiirenosoitin lyhenteen päälle, jolloin ruutuun ilmestyy vihjeteksti joka kertoo yksityiskohtaisemmin mitä kyseinen lyhenne tarkoittaa. Sama idea toimii myös pelaajakortin pistepalkeissakin, vie hiirenosoitin palkkien päälle ja ruutuun ilmestyvä vihjeteksti kertoo pistemäärään. Tämän toiminnon opittuasi huomaat, että sitä on käytetty vastaavalla tavalla usealla eri sivulla.

Jaksot

K: Pitääkö minun tehdä uusi joukkue joka jaksolle, vai säilyvätkö joukkueet koko loppukauden?
V: Oman joukkueen on pystyy säilyttämään koko kauden nimen ja pelipaidan osalta, mutta kentällisen joutuu kasaamaan uudestaan jakson vaihdon yhteydessä. Pelaajien arvot (pisteet, syötöt, rangaistukset, jne.) nollaantuvat myös, joten uusi jakso aloitetaan puhtaalta pöydältä. Myös pelimaksu on maksettava erikseen jokaisella jaksolla.

K: Miten saan luotua kausijoukkueeni uudelle jaksolle?
V: Kun teet joukkuetta uudelle jaksolle, sinun pitää valita kausijoukkueesi joukkueenluontivaiheessa. Kun menet tekemään joukkuetta uudelle jaksolle on "Joukkueen nimi" -ruudun oikealla puolella "Tai valitse vanha joukkue:" -teksti ja tämän alla vetovalikko, josta saat valittua kausijoukkueesi käyttöösi.

 

Tulokset

K: Kuinka löydän ystäväni joukkueen sijoituksen?
V: Kirjaudu sisään ja mene tulokset -sivulle klikkaamalla ylävalikosta 'Etusivu'-linkkiä. Tämän jälkeen siirry valmentajahaku-sivulle, josta voit hakea ystäväsi joukkueen tiedot käyttämällä hänen nimeään hakuehtona.

Seuranta

K: Joukkueeni yhteispisteet ovat aivan eri kuin mitä pelaajien pisteistä yhteenlaskemalla saa?
V: Olethan huomioinut mukaan myös passiiviset pelaajat, jotka olivat aikaisemmin joukkueessasi. Passiiviset pelaajat eivät enää tuo pisteitä joukkueellesi, mutta heidän aktiivisena oloaikanaan keräämät pisteet lasketaan joukkueesi pisteisiin.

Vakoilunesto

K: Miten vakoilunesto toimii?
V: Vakoilunesto käynnistyy ottelupäivinä kahdeksan tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Tämän jälkeen näet muissa joukkueissa tilanteen ennen vakoiluneston käynnistymistä. Kaikissa feedeissä on luettavissa ketkä valmentajat ovat tehneet vaihtoja, mutta et näe mitä vaihtoja he ovat tehneet.

Vaihdot

K: Kuinka monta vaihtoa voin tehdä pelijakson aikana?
V: Superpelin pelimaksu sisältää 16 vaihtoa. Lisäksi voit tilata enintään 9 lisävaihtoa kolme kerrallaan. Perusjoukkueessa ei ole vaihtoja käytettävissä. Kaikki 25 vaihtoa sisältyy hyperpelitunnukseen.

K: En pysty vaihtamaan pelaajiani! Miksi?
V: Onko joukkueesi peruspelijoukkue, sillä vain super- ja hyperpelijoukkueilla on oikeus pelaajavaihtoihin. Onko joukkueellasi vaihtoja jäljellä? Jos vastaus on kyllä molemmissa tapauksissa, on mahdollista, että vaihdot ja uusien joukkueiden luominen on estetty, koska SM-liigan ottelut ovat käynnissä. Tämä siksi, että kukaan ei voisi meneillään olevien otteluiden perusteella tehdä sopivia valintoja. Vaihtokatkos alkaa yleensä 5 minuuttia ennen otteluiden alkua ja päättyy pistepäivityksen jälkeen.

K: Mistä ja miten vaihto tapahtuu?
V: Vaihto tapahtuu valitsemalla etusivun ylänavigoinnista ensin ’Oma joukkue’ ja sitten 'Vaihdot'. Valitse vaihdettava pelaaja painamalla pelaajan kohdalla olevaa myy-linkkiä. Sivun alaosasta näet listan ostettavista pelaajista. Kaikki pelaajat joihin rahasi riittävät on merkitty osta-linkillä. Linkkiä klikkaamalla voit ostaa nimenomaisen pelaajan.

K: Verottaako pelaajavaihto saldoani?
V: Pelaajan vaihdosta ei mene erillisiä 'välitysmaksuja'. Saat vaihdossa käyttöösi vanhan pelaajan senhetkisen arvon mukaisen summan, joka käytetään uuteen pelaajaan. Jos joukkueesi kassassa on rahaa, sitä käytetään automaattisesti hyväksi pelaajavaihtojen yhteydessä.

K: Mistä näen pelaajien arvot muulloin kuin vaihtoja tehdessä?
V: Valitse ylävalikosta 'Kausi -> Joukkueet'. Pelaajan tietojen yhteydessä on myös hänen sen hetkinen arvonsa Hockey GM:ssä. Pelaajan arvon näet myös pelaajakortista joka aukeaa pelaajan nimeä klikkaamalla.

K: En saa aikaiseksi kuin 'rupu-joukkueen'. Kärkipään joukkueet näyttävät käsittämättömän kalliilta! Miten moinen on mahdollista?
V: Pelissä jokaisen pelaajan arvo muuttuu pelipäivän suorituksen mukaisesti. Hyvin pelanneiden pelaajien arvo on saattanut pelin aikana nousta melkoisesti ja toisaalta huonoja tehoja tai rangaistuksia keränneiden tippua. Valitsemalla halpoja, lupaavia pelaajia voi pelissä 'tienata' melkoisia summia käyttörahaa vaihtoihin. Jakson vaihtuessa pelaajat hinnoitellaan uudestaan asiantuntijoiden toimesta.

Kimppa

K: Säilyykö kimppa, kun jakso vaihtuu?
V: Säilyy - Kimppaan voi liittyä samalla nimellä ja salasanalla jokaisena jaksona kauden aikana.

K: Olen kimpan perustaja, voinko vaihtaa kimpan salasanan?
V: Kyllä. Voit luoda uuden salasanan Kimpan asetukset sivulta.

Joukkueen valinta

K: Minulla on useita Hockey GM -joukkueita. Voinko vaihtaa valmennettavaa joukkuetta ilman uudelleen kirjautumista?
V: Kyllä voit. Valitse vasemmalla ylhäällä olevasta alasvetovalikosta haluamasi joukkue ja aktiivinen joukkue vaihtaa. Lisäksi voit vaihtaa joukkuetta valitsemalla ylänavigoinnista "Oma joukkue"-linkin ja sen jälkeen alasivun "Hallinta". Klikkaa joukkueen oikeassa yläkulmassa olevaa ’Aktivoi’-linkkiä ja saat joukkueen hallintaasi.

Pisteet

K: Joukkueeni maalivahti vaihdettiin pois kentältä ennen kuin ehti päästää yhtään maalia. Miksi ei tullut nollapelipisteitä?
V: Maalivahti ei saa nollapelipisteitä siinä tapauksessa, jos hänet vaihdetaan pois kentältä. Sama koskee kentälle tullutta maalivahtia. Nollapelipisteet annetaan maalivahdille vain silloin, kun maalivahti on pelannut koko ottelun päästämättä maaliakaan.

K: Toisen puolustajani pelipaikka on vaihtunut hyökkääjäksi listoillanne. Minkä pelipaikan mukaan puolustajani saa pisteet joukkueessani?
V: Pelaaja saa pisteet sen mukaan mille pelipaikalle hänet on valittu joukkueeseen. Näin ollen pelaajanne saa puolustajan pisteet, koska hän on valittu puolustajaksi joukkueeseenne.

Pelaajat

K: Pelaaja N.N. on merkitty joukkueen X pelaajaksi, vaikka hän siirtyi joukkueeseen Y jo kaksi viikkoa sitten. Miksi ei Hockey GM päivity?
V: Hockey GM saa kaikki tietonsa Stats.comin tilastotietokannasta niin pelipaikkojen, joukkueiden kuin ottelutilastojenkin osalta. Keräämme tiedon siis suoraan tärkeimmästä ja tarkimmasta lähteestä. Pelaajan joukkuetiedot päivittyvät Hockey GM:n heti seuraavan päivityksen yhteydessä, sen jälkeen kun ne on merkitty Stats.comin tietokantaan. Se milloin päivitys tapahtuu Stats.comin tietokannassa, ei ole valitettavasti pelintekijöistä kiinni.

K: Pelaajalistoilla on pelaaja joka on siirtynyt muille jäille pelaamaan. Tilanne ei tunnu reilulta. Jos valitsen kyseisen pelaajan joukkueeseeni, ei minulla ole mitään mahdollisuutta pärjätä Hockey GM:ssä.
V: Tilanne on sama kuin edellä olleessa tapauksessa. Pelaajalistamme ovat yhtä ajantasalla kuin ovat Stats.comin listat. Tässä voimme vain suositella tarkkaavaisuutta pelaajavalinnoissa, sekä pelaajauutisten seuraamista. Nehän ovat toki muutenkin avain Hockey GM:ssä pärjäämiseen.

K: Pelaaja X on takuuvarmasti joukkueen pelaajalistalla, mutta eipä näy teidän listoillanne. Missä vika?
V: Kyseessä on todennäköisesti pelaaja, jonka pelipaikaksi on merkitty kenttäpelaaja. Tällaiset pelaajat jätetään pelin ulkopuolelle, koska kyseinen pelipaikka ei kerro mille pelipaikalle pelaaja todellisuudessa kuuluu. Kyseessä voi olla myös pelaaja, joka näkyy Stats.comin listoilla, mutta ei ole enää pelaavassa kokoonpanossa mukana.